Recensies – Dr. Norton

Recensie Mathilde
Dr. Norton is een heerlijk boek waarin de competitie tussen twee mannen wordt beschreven, waarbij de derde hoofdpersoon, ene Jackie de mannen manipuleert om haar eigen behoefte te bevredigen. Interpersoonlijke tragiek.
De hoofdpersoon Victor vond ik persoonlijk van de drie het meest sympathiek. Paul vond ik een smeerlap. Mannen die vrouwen gebruiken voor hun eigen genot, waar sommige vrouwen zich maar al te gewillig aan overgeven.
Ik vond Dr. Norton een leuk boek om te lezen en heb het binnen drie avonden uitgelezen. De wendingen, maar ook de realistische kant ervan spraken me aan. Gelukkig niet zo’n zoet verhaal, want daar hou ik niet van. Een aanrader dus. >>>

Recensie Mieke Schepens
Het is een knap uitgewerkt verhaal over twee vrienden, een vriendin waar ze dol op zijn en het leven dat maakt tot wie ze worden. Aangrijpend op sommige passages, dan weer vol humor of ontroerend maar steeds met een vreselijk einde in het vooruitzicht.
Er worden korte zinnen gebruikt, dat maakt het een bijzonder leesbaar boek. De keuze voor de drie delen waarin het verhaal verdeeld is, is vanzelfsprekend wanneer je het boek leest.
Het enige minpuntje waren de taalfoutjes, hier en daar. Maar dat maakte mijn leesplezier er niet minder door.
Een verhaal dat realistisch te noemen is, herkenbaar uit de verhalen in de media over de wereld van het snelle geld en mensen met een geslaagde carrière, die alles lijken te hebben wat hun hartje begeert. We kennen de achtergronden nooit. >>>

Recensie Erik Le Romancier
Met veel vaart en tegen de inmiddels vertrouwde achtergrond zoals we die van haar zijn gewend – mooie mannen, sexy vrouwen, snel geld, dure villa’s en geslaagde carrières vol aanzien en macht – schetst Pinson in ‘Dr. Norton’ het onderhoudende, bij vlagen aangrijpende relaas van twee gezworen vrienden en hun bitterzoete, alles verterende en verziekende liefde voor hun femme fatale. ‘Dr. Norton’ is een verhaal als een klassiek Grieks drama: meeslepend, verrassend, ontroerend, tragikomisch en onafwendbaar afstevenend op de ondergang. En toch is het ergens ook een verhaal over hoop, liefde, redding, vergeving en veerkracht. Een vertelling over liefde, zelfkennis en eerlijkheid die zelfs de diepste duisternis kunnen overwinnen. Dat, en de goed uitgewerkte driehoeksverhouding, de mooie spanningsboog, de verrassende perspectiefwisselingen, de vlotte manier van vertellen en het smeuïge realisme geven ‘Dr. Norton’ meerwaarde en zeggingskracht. >>>

Recensie Danielle Boekenhoek
Paul en Victor zijn echte vrienden. Ze delen niet alleen dezelfde studentenkamer, maar regelmatig ook elkaars vrouwelijke veroveringen. Totdat Victor, Jackie aan de haak slaat. Hij is het niet gewend dat een vrouw niet meteen reageert op zijn charmes. Hij besluit dan ook meteen om haar alsnog voor zich te winnen. Na een aantal spannende momenten met Jackie te hebben beleefd, blijkt ze voor hem toch niet de ware.
Terwijl Victor zich richt op zijn carrière, studeert Paul verder aan zijn opleiding. Ze zien elkaar hierdoor maar weinig en groeien snel uit elkaar. Dat Jackie met Paul samen is helpt hier natuurlijk niet bij.
Victor besluit Jackie opnieuw voor zich te winnen. Tijdens een diner waar Paul en Jackie samen eten, zorgt Victor dat hij hier ook is. Hij neemt voor de gelegenheid een mooie dame mee en hoopt hiermee wat jaloezie bij Jackie op te wekken. >>>

Recensie John Zon

Jaloezie, daar draait het allemaal om. Hoe rekbaar is het begrip: Respect.
Op een subtiele manier wordt beschreven hoe twee vrienden elkaar tolereren. Maar zoals Iris betaamt, wordt ook de keerzijde belicht.
De drijfveren van de drie hoofdpersonen worden vanuit verschillende invalshoeken toegelicht. Het eigenbelang wat mensen tot in het absurde toe drijft. Ook de aandacht die Jackie opeist. Haar levensvervulling wordt niet onbelicht gelaten. De Victors van deze wereld herken ik wel vanuit mijn eigen werkomgeving. Bonus gedreven carrièrejagers, waarbij de menselijke kant ondergeschikt is.
Uitstekend boek, wat indruk achterlaat. Ik kijk al uit naar het volgende boek. >>>

Recensie Ellen van de Bergh
Ik heb uitgekeken naar de derde roman van Iris. Ook Dr Norton heeft indruk op me gemaakt, net zoals de andere boeken. De vlotte manier waarop ze het zakenleven beschrijft. De wendingen van het verhaal zorgen ervoor dat je het boek moeilijk kan neerleggen.
Eigenlijk maken we allemaal wel van die vrouwen mee die mannen manipuleren met hun uiterlijk. Ze draaien de mannen om hun vingers met leugens en die trappen er nog in ook.
Dr Norton is een mooi verhaal over twee mannen die het hart van Jackie willen veroveren, alleen maar om elkaar dwars te zitten.
De mannen zijn geen lieverdjes en gaan hun eigen weg waarbij ze leugens niet uit de weg gaan. Ze veroorzaken pijn en het verdriet met hun enorme ego’s, maar ze krijgen zelf ook een tik op de neus. >>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s