Recensie Donkertest – Ellen van de Bergh

Recensie Ellen van de Bergh
Donkertest van Iris Pinson vind ik een mooi boek waarin de hebberigheid van een door macht beluste familie word beschreven.
Lila is een doortrapte vrouw. Ze denkt dat ze alles naar haar hand kan zetten. Vervolgens wordt ze door haar geliefde in de handboeien geslagen, waarvan ze na afloop vindt dat ze superieur is. Feitelijk ondervindt ze als een onderdanige de seks van haar vriend Sander, die zich op haar geoliede lichaam bevredigd.
Ook haar zus Péar die een succesvolle zwemster is, heeft haar eigen leven totaal niet onder controle. Het nastreven van het perfecte lichaam eindigt in anorexia, waardoor de top niet meer binnen haar bereik ligt. Eigenlijk een zielig en leeg bestaan dat volledig in dienst staat van haar moeder Margret van Gelre.

Er zijn ook positieve personages, zoals hun geadopteerde broer Lucas, die ondanks zijn onzekerheid toch komt bovendrijven door de onvoorwaardelijke liefde van zijn vriendin Tess. Het is leuk om te lezen hoe ze tot elkaar komen in Blijdorp, waar Lucas Tess voor zich probeert te winnen.
Een heerlijk boek om te lezen en dat heeft me aangezet om de tentoonstelling van Jheronimus Bosch in Den Bosch volgende week te gaan bezoeken.

https://www.bol.com/nl/p/donkertest/9200000076707989/?country=BE&suggestionType=typedsearch

Advertenties

Over Pinson

https://irispinson.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in #Donkertest, Berichten, Bibliotheek, Boek, Boekhandel, E-Book, Erotiek, Literatuur, Nieuws, Online boekwinkel, Recensie, Relatiedrama, Review, Roman, seks, Tragiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s