Recensie Lenie Kruis – Als je Alleen…

Het debuutalbum van Iris Pinson is er eentje die zeker niet onderdoet voor andere schrijvers van erotische boeken. Tijdens het lezen van het boek had ik steeds het idee dat ik er midden in zat, de details van de omgeving, de dingen die ze beschreef, neem bijvoorbeeld een buikkastje uit haar ouderlijke woning of de kleur van de vloerbedekking, alles zie je voor je. Zo een detaillistenschrijfster is Iris. Het leest gewoon heerlijk weg en voor je het weet zit je ook midden in het verhaal.
Het deed mij denken aan mijn vroegere jaren toen ik ook zo de beest uithing. Hier schrijft zij over keuzes maken die eigenlijk door egoïsme en eigenbelang voorrang krijgen. Het spelen met gevoelens, dan de klap krijgen dat de protagonist zelf de dupe is en er voor haar gekozen wordt, iets dat zij niet kan en wil accepteren.

De spanningsboog begint eigenlijk al bij het begin als zij het huis van haar ouders leeg moet halen en tussen neus en lippen door laat de schrijfster al een bom vallen, die aan het einde pas tot ontploffing komt. De rode draad is een zoekplaatje, dat maakt dat dit boek lekker wegleest en toch een functionele spanningsboog in alle vormen heeft behouden, de seks, de overmatige drankbuien, de drugs die hier ook een rol in spelen.

Maar door de zakelijke instelling van de hoofdpersoon is dit alles een zijspoor van wat zij eigenlijk wil. Echte liefde, maar door haar eigen wil lukt het haar maar niet te krijgen wat zij eigenlijk voor ogen heeft. Veel kan ik hier verder niet over schrijven, anders verknal ik het voor het hele verhaal waar ik in een dag doorheen was. Eigenlijk vond ik het jammer dat ik het uit had.

Het debuut is een debuut die van mij persoonlijk goed is voor vier sterren. De schrijfstijl is lekker leesbaar, het verhaal zakt nergens in, de spanningsboog blijft, al merk je pas in het midden wat de hoofdpersoon nou met haar leven doet en wat zij wil en wat zij ineens ontdekt.

Te verkrijgen in elke internetboekwinkel en ook de E-versie is al te koop.
Neem ook eens een bezoek aan de website van Iris Pinson, houd haar in de gaten want zij heeft meer in haar pen zitten.

Leny Kruis – http://smackbox.eu -Home»Recensies»Boeken klapdoos.jouwweb.nl/recensies/boeken

Advertenties

Over Pinson

https://irispinson.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in #AlsjeAlleen, Recensie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s