Interview met Iris Pinson

Hoe zou je “Als je Alleen…” omschrijven voor iemand die het boek niet kent?

“Als je Alleen…” gaat over het levensverhaal van een vrouw die afstand neemt van haar afkomst en een succesvolle carrière doorloopt. Een gegeven waar iedere ambitieuze vrouw van droomt. Maar wat is de definitie van een succesvolle carrière? Welke offers moet je brengen om de top te bereiken. Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen. Wanneer komt de verleiding om de hoek kijken? Kan je die weerstaan of laat je je naar de afgrond leiden. Daar gaat het boek over.
Kan je iets meer over de hoofdpersoon Sonja vertellen?
Sonja gedraagt zich loyaal en creëert het beeld van een hardwerkende vrouw. In de praktijk doen mensen zich vaak anders voor als dat ze zijn. Dit geldt ook voor Sonja en haar hartsvriendin Esmeralda. Hun vriendschap kent gelukkige liefdevolle momenten, maar ook haat en afstandelijkheid.
Sonja is feitelijk een onzekere vrouw die zich stoerder voordoet als dat ze is. Haar omgeving merkt hier niet veel van. Op bepaalde mannen na, die haar schreeuw om aandacht bevredigen voor hun eigen genot.
Welk gedeelte van het boek sprak u persoonlijk met meeste aan? Waardoor werd u geïnspireerd?
Het tweede gedeelte van het boek. Het is prettig en comfortabel. De inspiratie kwam tot stand toen ik in de auto op de radio het nummer “No Ordinary Love” van Sade hoorde. Ik zag letterlijk Charles Martinez voor me. Een mooie man en rijke telg uit een aristocratische familie, die in Noord Portugal een landhuis heeft. Een succesvolle man, die kwetsbaar is omdat hij verliefd is op Sonja. De beelden die toen mijn gedachten binnenstroomden heb ik uitgeschreven.
In juni komt uw volgende boek uit; California Dreaming. Speelt Sonja hierin ook de hoofdrol?
Nee. California Dreaming gaat over een vrouw die een verlangen heeft om succesvol in het leven te zijn. De vraag is of haar investeringen renderen. Willen we allemaal niet graag naar een rooskleurig beeld kijken en er een fijn gevoel bij hebben? Maar is dat zo? Op de televisie zien we succesvolle bekende mensen. De vraag is of de beeldvorming ook de mooie sexy werkelijkheid is.
In deze roman geldt dat de voorstelling niet gelijk is aan de realiteit. De hoofdrolspeelster Dana wordt schandelijk geëxploiteerd en ervaart de keiharde dagelijkse werkelijkheid. Door sterk te zijn en te blijven vechten voor haar bestaan overleeft ze haar kwelgeesten.
Had u ambitie om schrijfster te worden?
Het klinkt bizar. Nee, ik heb nooit enige ambitie gehad. Na zo’n vijfentwintig jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben riep ik een aantal jaren geleden dat ik er een boek over kon schrijven. Het bleef aanvankelijk bij een grapje. Maar wat een grapje was, werd werkelijkheid toen ik voorzichtig begon met het opschrijven van wat ideeën. Het bizarre is dat ik niet meer kan stoppen en er zelfs een hobby van heb gemaakt.
Wat mogen we in de toekomst van Iris Pinson verwachten?
Eerst wordt in juni “California Dreaming gepubliceerd. Daarna staat voor september/oktober “Dr. Norton” gepland. Er zijn al ideeën voor een vierde boek.
Heeft u een tip voor de lezers?
Jazeker! Geniet wat het leven je brengt.
©Pinson Publisher – Mei 2014
Advertenties

Over Pinson

https://irispinson.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in #AlsjeAlleen, Article, Artikel, Auteur, Author, Berichten, Bibliotheek, Blog, Boek, Boekhandel, Column, E-Book, Evenement, Informatie, Interview, Life, Literatuur, Media, Nieuws, Nieuwsbrieven, Online boekwinkel, Post, Publiceren, Review, Reviews, Roman, Schrijven, Schrijver, Tips, Uitgeverij en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s